"Rekao je to da bi održao svoju bijednu poziciju u Sarajevu"

Dodik o izjavi Vujoševića

"Rekao je to da bi održao svoju bijednu poziciju u Sarajevu"

S. Mlaćo

U intervju za "Novosti" Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske prokomentarisao je izjavu selektora košarkaške reprezentacije BiH Duška Vujoševića koji je nešto ranije kazao da Srbija ima najveću odgovornost za ratove, nešto veću od ostalih.

Dodiku se to nije dopalo, pa je bio veoma jasan i dodao da ga je Vujošević razočarao.

"Naravno, i ljudski, ali i na svaki drugi način. Ako je ikada trebalo da se prestane da se bavi košarkom, to je sad. Ne želim mu ništa loše, ali zašto je, da bi održao svoju bijednu i podaničku poziciju u Sarajevu, kazao tako nešto? Nakon te izjave za mene je diskvalifikovan za cijeli život", riječi su Dodika.

Podsjetimo Vujošević je za "Nedjeljnik" ranije rekao.

"Ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je dosta propatio i prema kome ja imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici", rekao je Vujošević. On je precizirao da misli na krivicu za rat u kome je nestala Jugoslavija. "Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili?".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi