"Rekao sam igračima da vjeruju da smo jači od Juventusa"

Montella nakon osvojenog Superkupa

"Rekao sam igračima da vjeruju da smo jači od Juventusa"

E. Čaušević

Fudbaleri Milana u petak su u Dohi osvojili Superkup Italije nakon pobjede u finalu nad ekipom Juventusa.

U regularnom dijelu ove utakmice bilo je 1:1, a Rossoneri su do titule stigli nakon bolje izvođenih penala. Iako su svi očekivali da će ovo biti još jedna titula koju će Juventus osvojiti na kraju je Milan na oduševljenje mnogih nakon duže pauze konačno osvojio jednu titulu.

Junak pobjede bio je Gianluigi Donnarumma koji je odbranio ključni penal Dybali. Ipak, junak je bio i trener Vincenzo Montella koji je nakon nekoliko godina ponovo "donio" trofej na San Siro. Italijanske medije zanimalo je kako je Montella uspio motivisati svoje igrače.

"Naš cilj bio je da slavimo u ovoj utakmici, proteklih sedmica igrali smo jako dobro i uspjeli smo da osvojimo na kraju titulu. Mislim da je ovo zaslužena pobjeda jer su se igrači borili do zadnje sekunde. Ja sam im rekao da moraju vjerovati u sebe i vjerovati da smo jači od Juventusa jer je to jedini način da ih pobijedite. Sretan sam što na kraju mogu reći da smo bili jači i bolji u ovom meču", rekao je Montella.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi