"Ronaldo je bio fenomen i kada je imao 100 kilograma'

Ancelotti nahvalio Brazilca

"Ronaldo je bio fenomen i kada je imao 100 kilograma'

Svi istinski ljubitelji fudbala sa kraja 20-tog i početka 21. stoljeća slabi su na nekada fenomenalnog brazilskog napadača Ronalda de Limu.

Jedan od njih je i nekadašnji trener Milana i trenutni strateg Bayerna Carlo Ancelotti koji je za španski AS poručio da je Ronaldo bio apsolutni fenomen.

"On je bio fenomen. Čak i kada je bio povrijeđen ili je imao 100 kilograma, bio je apsolutni fenomen", rekao je Ancelotti.

Podsjetimo da je Brazilac tokom posljednjih godina karijere patio od problema sa štitnom žlijezdom zbog koje je imao problema sa prevelikom kilažom. On je za reprezentaciju Brazila odigrao 98 mečeva te je postigao 62 pogotka. Za najboljeg fudbalera svijeta proglašen je tri puta. 

Ronaldo i Ancelotti su sarađivali u Milanu tokom sezone 2007/08.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti