"Salihamidžić je najbolji igrač kojeg sam trenirao"

Legendarni Ottmar Hitzfeld o bh. fudbaleru

"Salihamidžić je najbolji igrač kojeg sam trenirao"

E. Čaušević

Legendarni trener Bayerna Ottmar Hitzfeld u intervjuu za njemačke medije izjavio je da je Hasan Salihamidžić najbolji igrač kojeg je trenirao.

Hitzfeld je ostvario sjajnu trenersku karijeru, a najbolje rezultate imao je na klupi Bayerna. On je jedan od najzaslužnijih što je bh. fudbaler Salihamidžić ostavio dubok trag u minhenskoj ekipi.

U intervjuu za njemačke medije ovaj stručnjak izjavio je da je upravo popularni Braco najbolji igrač kojeg je trenirao u svojoj trenerskoj karijeri. To je zasigurno najbolji kompliment koji je mogao dobiti bh. igrač.

"Nikad ne možete reći kao akivni trener ko vam je najdraži igrač, ali sada mogu i to javno da kažem. To je Braco. On je moj najdraži i najbolji igrač kojeg sam trenirao. On je primjer za sve mlade igrače, imao je ogromnu energiju i strast. Uvijek je davao svoj maksimum na terenu i za svakog trenera je čast da ima jednog takvog igrača u ekipi. Trenirao sam i mnogo bolje, uspješnije i slavnije igrače, ali je on za mene najdraži", rekao je Hitzfeld.

Podsjećamo, jednom prilikom Salihamidžić je izjavio da je Hitzfeld za njega bio kao otac, te da bi išao u vatru za svog nekadašnjeg trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti