"Samo navijači Reala misle da je Ronaldo bolji od Messija"

Xavi dao zanimljivu izjavu

"Samo navijači Reala misle da je Ronaldo bolji od Messija"

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Xavi Hernandez, dao je zanimljivu izjavu o Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu.

Xavi je prošlog ljeta napustio Barcelonu, ali je godinama bio jedan od najvažnijih igrača katalonske ekipe. On je obilježio svojim potezima nekoliko derbija protiv Real Madrida, a dao je zanimljivu izjavu o Messiju i Ronaldu.

"Samo navijači Real Madrida misle da je Cristiano Ronaldo bolji fudbaler od Messija. Igrao sam protiv njega i sjajan je fudbaler, ali je daleko od Messija koji je za mene najbolji igrač u historiji fudbala", rekao je Xavi.

Legendarni veznjak Barcelone je dodao da će Messi sigurno biti najbolji igrač svijeta sve dok to bude htio. Ipak, dodao je da je i Ronaldo svojim postignućima upisao svoje ime u historiju najvažnije sporedne stvari na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi