"Skupo ćemo prodati svoju kožu"

'Orlovi' jasni

"Skupo ćemo prodati svoju kožu"

Košarkaška reprezentacija Srbije u tri odigrane utakmice na Igrama u Riju upisala je samo jednu pobjedu, i to u prvom kolu protiv Venecuele.

Nakon toga, ekipa Aleksandra Đorđevića zabilježeila je poraze od Australije i Francuske, tako da se trenutno 'orlovi' nalaze na četvrtom mjestu grupe A.

Do kraja grupnog takmičenja srbijanske košarkaše očekuju dueli protiv SAD-a i Kine, u kojima moraju da zabilježe barem jedan trijumf kako bi ostvarili plasman u četvrtfinale.

"Amerika je najbolja reprezentacija na turniru, ali mi moramo skupo da prodamo svoju kožu. Jednostavno moramo pokazati puno više. Utakmica će biti bez neke važnosti, međutim, igraćemo maksimalno", rekao je košarkaš Srbije Nikola Jokić.

Sličnog mišljenja je bio i Nikola Kalinić.

"Slijedi nam utakmica protiv Amerike, imamo iskustvo igranja sa njima i bićemo spremni. A, potom protiv Kine, koja je možda i najvažnija u dosadašnjem dijelu Igara i moramo da pobijedimo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi