"Spremam Begovića, bitno je da sačuvamo mrežu"

Trener golmana Enver Lugušić

"Spremam Begovića, bitno je da sačuvamo mrežu"

Edmir Škorić

Član stručnog štaba naše reprezentacije Enver Lugušić kaže da su golmani spremni za mečeve s Irskom.

Lugušić radi s golmanima, vjeruje da će Asmir Begović biti sjajan i da će biti potpuno spreman za mečeve u Zenici i u Haifi.

"Svi znamo da je ovaj dvomeč za nas najvažniji i spremamo se zaista odlično. Atmosfera je odlična, uslovi su fantastični i sve činimo da postignemo rezultat koji će nas odvesti na EP", rekao je Lugušić, dodavši:

"Pristupili smo treninzima maksimalno angažovani, siguran sam da ćemo doći do cilja. Golmani su raspoloženi, veoma dobro i kvalitetno rade i slatke brige imam. Sve ću učiniti da budu u visokoj kondiciji, da budu raspoloženi i da Begović bude glavna karika u našim pobjedama".

"Bitno je da ne primimo gol, vjerujem da će naši igrači dati makar jedan pogodak. Siguran sam da će odbrana i naš golman biti na visini zadatka", istakao je Lugušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.