Gojko Cimirot uoči utakmice sa Kiprom

"Sretno Mladim večeras, bez njih ni ja ne bih bio ovdje"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je na Tušnju u Tuzli slavila u prijateljskom duelu protiv Lihtenštajna rezultatom 3:0. 

Svoj prvi nastup u dresu reprezentacije upisao je mladi veznjak Sarajeva, Gojko Cimirot. Ističe kako pobjeda protiv Kipra ne bi smjela doći u pitanje. 

"Jučer smo odradili jako dobru utakmicu. Mislim da smo dominirali svih 90 minuta. Sve dileme oko pobjednika riješili smo u prvom poluvremenu i mislim da je kiša spriječila potpuni debakl," kaže Cimirot i dodaje: 

"Selekcija Kipra je veoma tvrda ekipa, poznati su po tome što primaju veoma malo golova. Mi igramo na domaćem terenu što nam je velika prednost. Mislim da će nas publika podržati i biti naš 12 igrač," kaže Cimirot. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Gojko Cimirot, Goran Zakarić i Sanjin Prcić do jučer su bili mladi reprezentativci, a Cimirot nije zaboravio svoje dojučerašnje saigrače. Izabranici Vlade Jagodića igraju večeras sa Austrijom. 

"Prelijep je osjećaj biti reprezentativac i to se ne može opisati. Odlično sam primljen od igrača. Trening kamp je odličan i imamo fantastične uslove. Bez saigrača iz Mlade reprezentacije ne bih bio ovdje i želim ovim putem da im poželim sreću večeras," kaže Cimirot. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.