"Šunjić mi mnogo pomaže, Zrinjskom želim da odbrani titulu"

Stjepan Radeljić, novi član Stuttgarta za SportSport.ba

"Šunjić mi mnogo pomaže, Zrinjskom želim da odbrani titulu"

S. Mlaćo

Stjepan Radeljić (18), sada već bivši član Zrinjskog iz Mostara, prije nešto više od mjesec dana pristupio je slavnom njemačkom Stuttgartu. Radeljić je sa popularnim Švabama potpisao petogodišnji ugovor, a za početak u novoj sredini će nastupati za drugi tim ovog kluba.

Za SportSport.ba, nekadašnji član juniorske reprezentacije naše zemlje, koji je odnedavno obukao dres Hrvatske otkrio je svoje dojmove iz Stuttgarta, ko mu najviše pomaže u novoj sredini, govorio o očekivanjima te se dotakao reprezentacije naše zemlje ali i Zrinjskog.

"Izuzetno sam sretan što sam potpisao za ovako veliki klub kao što je Štutgart. Ovdje je stvarno sve na vrhunskom nivou, ljudi iz uprave ali i saigrači su me fantastično primili. Pomažu mi šta god treba i trude se da mi olakšaju u svemu", priča Radeljić.

Društvo u Stutgartu će mu praviti bh.reprezentativac Toni Šunjić, a do nedavno tu je bio i Vedad Ibišević, sadašnji član Herte.

"Sa Šunjićem sam svaki dan i on mi pomaže da upoznam grad i sigurno da mi je drago što sam ga upoznao. Stvarno je dobar i velikodušan, a ja trenutno nastupam za drugim tim Štutgarta koji se takmiči u 4.Regional ligi", ističe naš sagovornik.

Priča našeg sagovornika posebno je zanimljiva oko reprezentativne selekcije. Naime, ovaj skromni mladić nastupao je, doduše u dvije nezvanične utakmice za našu juniorsku reprezentaciju, ali je zatim „nestao“ sa spiska i vjerovatno daljnjih planova. Iskoristili su tu iz HNS-a te on već sada ima četiri nastupa za juniorsku selekciju njihove zemlje. Ti nastupi su vjerovatno bili bar mala pomoć pri potpisu za Stuttgart.

"Mislim da je BiH prestala da računa na mene jer me zadnja dva okupljanja nije bilo na spisku, a u međuvremenu sam dobio poziv od Hrvatske i odlučio sam da se odazovem", jasan je bio mladi fudbaler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa Zrinjskim je ima sezonu iz snova. Sa juniorima Plemića osvojio je šampionsku titulu, a zatim i sa seniorima. Period koji će mu definitivno ostati u mnogo lijepom sjećanju.

"U Zrinjskom sam proveo prelijepe dvije i pol godine i imao sam tu čast da osvojim titulu i sa seniorima i juniorima. Ekipi Zrinjskog želim sve najbolje u nastavku sezone i da odbrane titulu prvaka, te isto tako i  juniorima kojima želim i puno sreće u Ligi prvaka te da se dokažu najbolje što mogu", kaže za kraj razgovora za SportSport.ba novi član Stuttgarta Stjepan Radeljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi