"Sve zavisi od selektora Vujoševića da li će me pozvati"

Nemanja Gordić o reprezentaciji BiH

"Sve zavisi od selektora Vujoševića da li će me pozvati"

D. Rakanović

Košarkaš Budućnosti Nemanja Gordić istakao je da je utakmica protiv Slobode bila dobra provjera za njegovu ekipu. 

Budućnost je u prvoj utakmici Memorijalnog turnira Mirza Delibašić savladala Budućnost rezultatom 85:61. Gordić je pružio dobru partiju, postigavši osam poena.

"Ovo je bila dobra provjera za nas, da vidimo šta smo radili proteklih sedam dana na treninzima poslije dvije pripremne utakmice u Beogradu. Sloboda je dosta mlada ekipa, agresivna koja dosta dobro trči i igra sa dosta kontakta. Prvo poluvrijeme su igrali dosta dobro, mi smo u trećoj četvrtini ubacili u brzinu više, igrali dosta bolju odbranu, dali neke lake poene i na kraju zasluženo pobijedili. Sada čekamo da vidimo s kim ćemo igrati sutra", rekao je Gordić novinarima nakon utakmice.

On je dodao da u Sarajevo nisu došli u najjačem sastavu. 

"Imamo dosta mladu ekipu, ali nedostaju nam još tri iskusnija igrača koji su sa reprezentacijom. Ostatak se sastoji od dosta novih mladih igrača i trebaće vremena da sve uklopimo, ali duga je sezona",  rekao je Gordić.   

Nezaobilazna tema bila je i seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je izborila plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Svaka čast momcima, pokazali su karakter u posljednje dvije utakmice. Nikoga danas nije lako pobijediti na strani, čak smo i sa puno jačom ekipom gubili, tako da čestitke momcima", naveo je Gordić.

Na pitanje da li će biti na raspolaganju selektoru Vujoševiću, Gordić je imao zanimljiv odgovor.

"Sve zavisi od selektora da li će me pozvati, pa ćemo vidjeti", rekao je uz osmijeh na licu Gordić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi