"Svi smo bez plate, dobili smo 50KM u tri mjeseca"

Radnički igra bez ikakve podrške

"Svi smo bez plate, dobili smo 50KM u tri mjeseca"

Midhat Šljivak

Ekipa Radničkog iz Lukavca ove sezone igra dosta dobro u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Iako se radi o uvjerljivo najmlađem timu u ovom takmičenju, Radnički prikazuje zaista solidne rezultate i trenutno su na devetoj poziciji sa 13 bodova.

Ono što je svakako nevjerovatno je činjenica da igrači i stručni štab tima iz Lukavca ulaze u treći mjesec bez plate.

Predsjednika klub još uvijek nema, a o svemu u i oko kluba brigu vode trener Irfan Džindo i sekretar Sadik Imamović.

"Svi smo u ovom klubu bez plate već treći mjesec. O svemu brigu vodimo sekretar Imamović i ja. Jedini novac kojeg smo dobili je 50KM i to kao premije za pobjedu u Sarajevu protiv Bosna Seme", rekao je za SportSport.ba trener tima iz Lukavca Irfan Džindo.

Ipak, usprkos svim nevoljama, Džindo je zadovoljan onim što pokazuje njegov tim. Motiva i te kako ima.

"Ovo su sve školovana djeca. Mi samo želimo da igramo fudbal, a kada imamo pravi teren, uvijek odigramo odlično. Jedini motiv usprkos svemu lošem je dokazivanje. To sam i igračima rekao. Izađite, igrajte najbolje što možete i neko će vas primijetiti sigurno. Momci su to prihvatili i već se neki premijerligaški klubovi raspituju za pojdine igrače", rekao je trener tima iz Lukavca Irfan Džindo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički će u narednom kolu gostovati ekipi Zvijezde, gdje će tražiti još jedno iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi