"Teletović i Nurkić će nam se priključiti u Sloveniji"

Generalni sekretar KSBiH Dubravko Barbarić

"Teletović i Nurkić će nam se priključiti u Sloveniji"

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pripreme za nastup u kvalifikacijama za Eurobasket počnje 25. jula, a u tim mečevima bit će jača za naše NBA igrače Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića, koji će se pripremama priključiti u Sloveniji.

Ovu vijest potvrdio je danas generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić koji je rekao da će se reprezentacija pripremati u Sloveniji, Makedoniji i Tuzli.

"Reprezentacija će se pripremati u Tuzli do početka augusta kada je planirana prijateljska utakmica sa Slovenijom u Celju. Nakon te utakmice naša reprezentacija će 7. augusta otići u Sveti Martin na Muri, gdje će trenirati 8-9 dana u izvanrednim uvjetima. Cilj je da se izoluju od javnosti i dobro pripreme za predstojeće utakmice. U tom mjestu će im se pridružiti naši NBA igrači, Mirza Teletović i Jusuf Nurkić", poručio je Barbarić.

Nakon epizode u Sloveniji, naši košarkaši će se preseliti u Skoplje gdje će odigrati jedan turnir, a nakon toga je planiran povratak u Tuzlu i to 20. augusta.

"Očekujemo dobar rezultat ne samo protiv Rusije, nego u cijelim kvalifikacijama i, jasno, plasman na Eurobasket. Izbor Tuzle nije slučajan. U reprezentaciji je veliki broj igrača s ovog područaj i to će za publiku biti dodatni motiv da napravi sjajnu atmosferu. Želimo u takvom ambijentu nastaviti promociju košarke kao našeg najuspješnijeg kolektivnog sporta", rekao je Barbarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi