"Tijelo će mi reći koliko još mogu igrati"
Foto: EPA

Xavi o karijeri

"Tijelo će mi reći koliko još mogu igrati"

Midhat Šljivak

Više od jedne decenije Xavi Hernandez nosi igru Barcelone, a u razgovoru za zvaničnu stranicu FIFA-e potvrdio je kako želi karijeru završiti u katalonskom timu, te da će mu tijelo reći dokad može igrati.

Xavi je s Barcelonom i reprezentacijom Španije osvojio sve moguće trofeje. Sada je na završetku karijere, a kako kaže igraće dok mu tijelo bude dozvoljavalo.

"Igranje fudbala za mene je velika strast.  Uvijek uživam na terenu, ali pazim na sebe i slušam svoje tijelo. Vidjećemo koliko dugo ću još moći igrati".

Sjajni veznjak namjerava završiti karijeru u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Volio bih završiti karijeru u Barceloni. Želim ostati u klubu i nakon što završim s igranjem. Mislim da smo najbolji na svijetu, a isti osjećaj imam od kako sam bio dječak. Dok se ne povučem, igraću na najvišem nivou", dodao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.