"Tottenham bez Kanea nema šansu da osvoji titulu"
Foto: EPA

Tako smatra Rio Ferdinand

"Tottenham bez Kanea nema šansu da osvoji titulu"

Veliki problemi zadesilu su ekipu Tottenham pred gostovanje kod Manchester Uniteda sutra popodne. 

Crveni đavoli i Pijetlovi igrat će derbi 10. kola Premiershipa, a ekipa koju s klupe predvodi Argentinac Maurizio Pochettino bit će lišena usluga prvog strijelca lige, Harryja Kanea.

Kane je povrijedio zadnju loži i propustit će sutrašnji meč, a nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand smatra da Tottenham nema šansu da osvoji titulu ukoliko Kane ne bude potpuno zdrav. 

"Ako Harry Kane ostane potpuno zdrav, Tottenham može do titule. Ako se povrijedi, nemaju šanse. Oni nemaju nikoga ko može da ga zamijeni i da postiže toliko golova. Tottenham nije čovjek-tim, ali za titulu vam treba devetka koja će također da trese mreže. Osim Kanea ne vdim ko to još može da radi u Tottenhamu", rekao je Rio Ferdinand. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Kane je trenutno prvi strijelac lige jer je do sada postigao osam pogodaka, a iza njega su Sergio Aguero i Romelu Lukaku samo po sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi