"U Armeniji transparent na ćirlici, a od kluba ni poruka"

Partizan ga je brzo zaboravio

"U Armeniji transparent na ćirlici, a od kluba ni poruka"

E. Škorić

Činjenica je da je Duško Vujošević dobar dio života ostavio u Partizanu, a isto tako je činjenica da su ga crno-bijeli brzo 'zaboravili'.

Selektor košarkaške reprezentacije BiH je trenerski zanat pekao u Beogradu kao trener Partizanovih mladih selekcija, a 1985/86 je imenovan za pomoćnog trenera Partizana. Ubrzo je, u 27. godini života, postao glavni trener crno-bijelih.

Iste je sezone osvojio naslov prvaka Jugoslavije, Godinu kasnije predvodio je Partizan do Final Foura Kupa evropskih šampiona u Ganu, na kojem je Partizan osvojio treće mjesto. Nakon toga, s Partizanom osvaja Kup Radivoja Koraća i Kup Jugoslavije.

Odlazio je i vraćao se u Partizan, bez kojeg Dule nije mogao. Na kraju je Partizan osvojio 12 titula prvaka države pod vodstvom Vujoševića, pet nacionalnih kupova, pet titula ABA lige...

I sada kada se našao u bolničkoj postelji, kada strahuje za amputaciju noge i izgleda shrvanije nego ikad, niko iz Partizana nije došao da ga makar pozdravi. Štaviše, ni jedan komentar da mu neko od rukovodioca Partizana pokloni na nekom od profila na društvenim mrežama.

"U Jermeniji transparent podrske na cirilici, a od kluba za koji je dao delom i zdravlje, ni poruka na Tviteru", požalio se jedan navijač Partizana na Twitteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi