"U nekoj drugoj zemlji, Đedović ne bi smio hodati ulicom"
Foto: Klix.ba

Oglasio se i Igor Stojanović

"U nekoj drugoj zemlji, Đedović ne bi smio hodati ulicom"

Priča o neigranju Nihada Đedovića za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je ponovo postala aktuelna nakon što je jutros Dubravko Barbarić javno prozvao košarkaša Bayerna putem svog Facebooka.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH nazvao je Đedovića "najobičnijim šu*kom", te javnosti razjasnio situaciju i razloge zbog kojih se ovaj sjajni košarkaš odrekao bh. pasoša. Nedugo nakon toga, za SportSport.ba je govorio i sam Đedović, koji je imao svašta reći o stanju u KSBiH, pa smo tako čuli i drugu stranu priče.

Nakon svega, potrebu da napiše nešto o Nihadu Đedoviću osjetio je i nekadašnji direktor košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine Igor Stojanović, koji je putem svoje Facebook stranice poručio da Barbarić i Đedović javnim prepucavanjem brukaju i sebe i državu, te istakao da se u prošlosti mnogo zalagao za košarkaša Bayerna.

"Ne govorim sa Nihadom Đedovićem od kad se odrekao BH državljanstva i uzeo Njemački pasoš. Uradio je to u periodu dok sam obavljao mandat Direktora Košarkaških Reprezentacija BiH, a da baš nikoga nije obavijestio u KS BiH. Vjerovao sam da će ipak shvatiti da je naš najbolji igrač na vanjskim pozicijama i koliko ga Bosna i Hercegovina treba. Da će ponovo uzeti BH pasoš i da ćemo zajedno sa Teletovićem, Nurkićem i selektorom Duškom Ivanovićem ući u četvrtfinale Evropskog Prvenstva 2015-te. Nihad je ljut jer sam uvjeravao javnost da će ponovo igrati za reprezentaciju. Valjda ne shvatajući da mu pružam ruku da u javnosti sačuva obraz jer se odrekao državnog dresa. U nekoj drugoj zemlji vjerovatno više ne bi smio hodati ulicom nakon te odluke. Valjda sam trebao reći da se odrekao države za koju su ljudi davali živote, ruke, noge... Za koju sam i ja ratovao. Možda onda ne bi bio ljut. Bez obzira na sve, Generalni Sekretar KS BiH Dubravko Barbarić, nije smio sebi dozvoliti da vrijeđa bivšeg reprezentativca BiH koji je 10 godina branio boje države. On je bivši reprezentativac i ovakve stvari se rješavaju unutar četiri zida. Nakon tuče reprezentativaca u Tuzli, neodlaska na Evropsko Prvenstvo, destruktivnih medijskih ispada, sistematskog narušavanja ugleda i uništavanja KS BiH, ovo je još jedan dokaz diletantskog ponašanja čelnika KS BiH koji bi trebali poštovati svakog košarkaša. A kamoli bivšeg reprezentativca. Nadam se skorom odlasku članova UO KS BiH i Generalnog Sekretara. Ovako samo brukaju i sebe i državu", poruka je Igora Stojanovića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi