"U Srbiji na poraz i grešku gledaju kao da je neko umro!"

Dušan Tadić, nova zvijezda Premiershipa

"U Srbiji na poraz i grešku gledaju kao da je neko umro!"

Reprezentativac Srbije, Dušan Tadić, ovog je ljeta za deset miliona eura stigao iz Twentea u Southampton gdje je od dolaska počeo pružati izvanredne partije.

U velikom intervjuu koji je dao za inostrane medije, Tadić je povukao paralelu između fudbala u Engleskoj i Srbiji te objasnio razlike u shvatanju fudbalske igre na Balkanu i Otoku.

"Igrao sam godinama za Vojvodinu i to je za mene vrlo lijepo iskustvo. Međutim, bilo je mnogo pritiska od strane uprave i navijača", započeo je Tadić i nastavio:

"Ako neku loptu ne odigrate dobro ili napravite neku grešku, odma te pitaju 'Šta je to?'. Igrači 'bježe od lopte' i boje se preuzeti odgovornost na sebe baš zato što ne smiju i zato nije rijetka ni čudna pojava da fudbaler počne pružati puno bolje partije onda kad napusti Srbiju".

Tadić je istakao i to da fudbaleri moraju razmišljati o mnogo čemu što nema mnogo veze sa fudbalom.

"U mojoj zemlji na grešku i poraze gledaju kao da je neko umro, a mi sa druge strane nismo bili fokusirani samo na fudbal. Fudbaleri igraju za plate koje im kasne i moraju se boriti za svoju egzistenciju. A, i treneri su drugačiji jer ne daju igraču slobodu, a svaki igrač je dobar kada je slobodan. U Engleskoj je to sve mnogo drugačije, svi igrači su neuporedivo opušteniji i u fokusu je samo fudbal. Za ostalo nema brige", rekao je.

Na pitanje zašto nikada nije igrao za Zvezdu ili Partizan, Tadić je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Četiri godine sam bio član Vojvodine i za jedan od dva najveća kluba u Srbiji nisam zaigrao jer mi pokojni predsjednik Vojvodine, Ratko Butorović, to ne bi dozvolio".

Tadić je najbolji asistent engleskog Premiershipa, a u trinaest utakmica za svoj Southampton je upisao čak osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.