"Uspjeli smo se boriti s Evertonom i trebali pobijediti"

Trener Hajduka Joan Carillo nakon utakmice

"Uspjeli smo se boriti s Evertonom i trebali pobijediti"

D. Rakanović

Hajduk se nije uspio plasirati u grupnu fazu Lige evrope nakon što su u revanš utakmici protiv Evertona odigrali nerješeno 1:1. Englezi su tako sačuvali prednost iz prvog meča od 2:0. 

Trener Hajduka Joan Carillo nakon završetka susreta bio je razočaran. 

"Nisam baš zadovoljan, razočaran sam rezultatom jer smo na kraju zaslužili više. Svađa oko penala bila je jako glupa jer je dogovor bio da šutira onaj koji se najbolje osjeća u tom trenutku, danas je to pripalo Saidu i ispalo je tako kako jest. Sada je on promašio, drugi puta bi promašio Erceg. I ubuduće će penale pucati onaj koji je spremniji ili u boljoj situaciji. Promašiti možete samo ako pucate. Najvažnije je da u svlačionici ne bude svađa", rekao je Carrillo. 

Španski stručnjak prokomentarisao je nevjerovatan pogodak za izjednačenje Sigurdssona u 46. minuti utakmice. 

"Što se tiče gola Evertona to je bila akcija s puno sreće koju je realizovao jedan igrač koji ima veliku kvalitetu. Ipak je bio sretan udarac, od 200 takvih pokušaja jedan uđe. Nakon gola smo se podigli i napadali, imali dosta prilika, ali na kraju mogu reći kako nismo imali sreće", naveo je Carrillo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da je naša igra jako pozitivna, uspjeli smo se boriti s Evertonom i trebali pobijediti. Ovo je fudbal i teško će nam se ponovno ovakva prilika pružiti. U Engleskoj nisu navikli na ovakvu atmosferu i to je najveća šteta što nismo uspjeli, ali smo bili ravnopravan takmac jednoj ovakvoj ekipi i to je pohvalno", rekao je Carrillo i dodao: 

"To je fudbal, ima i dobrih i loših stvari te ako vam ne ide kako želite sutra vam mogu reći kako trebate otići. Igrali smo protiv jače ekipe i nadigrali je, svi smo plakali u sebi, nije lako ovako izgubiti", zaključio je Carrillo.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi