"Utakmica s Jedinstvom naša je posljednja šansa za opstanak"

Munever Rizvić, trener Budućnosti iz Banovića

"Utakmica s Jedinstvom naša je posljednja šansa za opstanak"

Fudbaleri banovićke Budućnosti, slično kao i prošle sezone, do posljednjeg kola u Prvoj ligi F BiH borit će se za opstanak. 

Po mnogima Banovićani imaju puno bolju ekipu od trenutne pozicije  na tabeli, ali niz okolnosti uticale su na trenutni plasman Rudara. 

Do kraja prvenstva očekuje ih izuzetno težak raspored. Najprije dočekuju Jedinstvo, potom idu na  megdan Bratstvu, dolazi im GOŠK, slijede dva vezana gostovanja u Čapljini i Sanskom Mostu i  na kraju utakmica sa Rudarom iz Kaknja. 

"Vrijeme je da počnemo pobjeđivati. Utakmica sa Jedinstvom je možda naša posljednja šansa  za opstanak. Respektujemo rivala koji je u borbi za titulu prvaka, ali nama su bodovi prijeko  potrebni“, kaže Munever Rizvić, trener Budućnosti. 

Na raspolaganju ima sve igrače, izuzimajući iskusnog golmana Denisa Mujkića koji je mjesec dana van stroja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Teren će, bez ikakve sumnje, biti veoma težak. Kiša ga je posljednjih dana natapala, a mi  faktički nismo ni trenirali na njemu. Vidjet ćemo ko će u takvim uslovima imati više želje i motiva. Nadam se da će to biti moji igrači i da će nam utakmica s Jedinstvom biti prekretnica“,  kaže Rizvić. 

Budućnost je u nezavidnu poziciju dospjela zahvaljujući sopstvenim greškama i gubitku bodova  na domaćem terenu. Pokušali su se „vaditi“ na nekim gostovanjima, ali „balun“ nije bio njihov  saveznik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.