"Uz dužno poštovanje Messiju i Ronaldu, Neymar je najbolji"

Tako smatra Brazilac Romario

"Uz dužno poštovanje Messiju i Ronaldu, Neymar je najbolji"

Posljednjih godina ne postoji gotovo nijedan fudbaler koji se približio kvalitetu Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Njih dvojica su zajedno osvojili čak devet posljednjih Zlatnih  lopti, a posljednji koji je od ostalih fudbalera bio najbolji na svijetu je Brazilac Kaka davne 2007. godine.

Ipak, nekadašnji napadač Barcelone, Romario, smatra da je trenutno najbolji fudbaler svijeta njegov sunarodnjak Neymar.

"Bez dilema, Neymar je naša najveća zvijezda. On je trenutno najbolji fudbaler na svijetu, uz dužno poštovanje Leu Messiju i Cristianu Ronaldu - koji je trenutno mnogo inferiorniji u odnosu na njih dvojicu. Obzirom na ono što Neymar radi u Barci i Brazilu, mislim da je samo pitanje vremena kada će zvanično postati najbolji na sviejtu", rekao je Romario.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo Neymar je ove sezone odigrao 25 mečeva u La Ligi te je postigao devet golova uz 13 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi