Defanzivac nogometne reprezentacije BiH

"Uz navijače i naše zalaganje do povoljnog rezultata"

M. Šljivak

Nogometna reprezentacija BiH u petak će na Bilinom polju odigrati prvu utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Protivnik naše reprezentacije je selekcija Republike Irske, koja je poznata da igra dosta tvrdo i sa malo golova po utakmici.

Defanzivac Sampdorije i naše reprezentacije Ervin Zukanović govorio je o protivniku, te atmosferi u reprezentaciji.

"Atmosfera je uvijek dobra kao i uvijek, analiziramo protivnika, svake pripreme studiozno idemo ka protivniku kako bi se što bolje pripremili. Irci imaju mišljenje da je naša odbrana spora, imamo mi svoje mišljenje o njima, ali nismo mi fokusirani na njihove izjave. Mi smo bili u teškoj situaciji, sada smo došli na korak da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i nama ne treba veća motivacija. U petak uz navijače, dobru atmosferu, zalaganje, nadam se da možemo do povoljnog rezultata u prvoj utakmici", nada se Zukanović.

Igrao je na poziciji zadnjeg veznog u karijeri, ali ne zna hoće li ga selektor koristiti na tom mjestu u ekipi.

"Igrao sam na tome mjestu, ali ne mogu da odgovorim na to pitanje. Stručni štab i selektor razmišlja o tome, najbitnije da smo zdravi, motivisani ko god bude igrao, dat će svoj maksimum da ostvari naš cilj. Jutros smo imali analizu, za te neke igrače njihove koje bi trebale zamijeniti ove povrijeđene. Oni teže ka borbenošću, motivaciji, znamo njihov mentalitet. Ko god bude od njih igrao, isto će igrati, isti sistem igre, tako da ne vjerujem u neka iznenađenja", ističe Zukanović.

Najjače oružje Irske su prekidi, dueli, skok igra, te duge lopte.

"To je njihova kvaliteta, moramo biti mnogo oprezni i spremni na to. Znamo kako oni igraju, sve je na nama, da budemo sto posto koncentrisani, agresivni i nadam se da će nam to donijeti dobar rezultat i na kraju plasman na Evropsko prvenstvu", kazao je Zukanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.