"Uz veliku podršku navijača možemo nadoknaditi zaostatak"
Foto: EPA

Zoran Kokot zadovljan nakon duela u Liježu

"Uz veliku podršku navijača možemo nadoknaditi zaostatak"

A. Beganović

Jedini preostali bosanskohercegovački predstavnik u Evropi, sarajevski Željezničar, u 3. pretkolu Evropa lige u Liježu je pretrpio poraz u duelu sa Standardom (2:1).

Iako su večeras pretrpjeli poraz fudbaleri Željezničara su obradovali svoje navijače, te su dobrom igrom, pogotovo u drugom poluvremenu, oduševili bosanskohercegovačku sportsku javnost.

Plavi s Grbavice su u susret ušli bojažljivo, Standard je u prvom dijelu dominirao i prava je sreća pa su izabranici Milomira Odovića na pauzu otišli sa dva gola u svojoj mreži.

"Teška utakmica, ali na kraju povoljan rezultat za nas. Nismo poznavali protivnika, bili smo bojažljivi u prvom poluvremenu i Standard je to znao iskoristiti", za SportSport.ba kaže iskusni Zoran Kokot.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, u drugom dijelu na trenu je viđen novi Željezničar. Plavi su igrali mnogo bolje, postigli su i pogodak, a u samom finišu su mogli do izjednačenja.

"U drugom poluvremenu je bila druga priča. Igrali smo mnogo bolje, na terenu smo stajali mnogo bolje i bili smo dosta agresivniji. Redali smo šanse i na jednom smo pogodili. Nagrađeni smo za dobru igru i imamo velike šanse da u revanšu uz veliku podršku navijača nadoknadimo zaosstatak", dodao je Kokot.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti