"Vardyjev život se zauvijek promijenio"

Legendarni Schmeichel o Leicesteru

"Vardyjev život se zauvijek promijenio"

Endin Čaušević

Fudbaleri Leicestera jučer su porazom od Hull Cityja (2:1) otvorili novu sezonu Premiershipa u kojoj brane titulu prvaka Engleske.

Legendarni golman Manchester Uniteda, Peter Scheichel, izjavio je da ga ne čudi pritisak navijača na igrače Leicestera nakon poraza. Iako su do jučer bili sretni što igraju u Premiershipu, nakon osvajanja titule prošle sezone apetiti su naglo porasli.

"Vardy je bio njihova vodilja u prošloj sezoni. Ali, odmah nakon osvajanja titule njegov život se zauvijek promijenio. Sada se od njega očekuju samo golovi i svaka loša utakmica je dodatni pritisak, št nije bio slučaj prije. Ne samo njegov, nego životi svih igrača Leicestera su se promijenili osvajanjem titule. To je pritisak koji će biti teško iznijeti do kraja", rekao je Schmeichel.

Ipak, danski golman je dodao da vjeruje da Leicester i ove sezone može ostaviti dobar utisak, ali da sumnja da mogu odbraniti titulu prvaka Engleske. Prvi favorit Schmeichela za osvajanje titule ove sezone je, naravno, Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi