"Veća premija od igranja za Srbiju mi ne treba"
Foto: EPA

Ljajić se odrekao premije za plasman na SP

"Veća premija od igranja za Srbiju mi ne treba"

Midhat Šljivak

Fudbaler Torina Adem Ljajić oduševio je srbijansku javnost potezom kojeg je napravio.

Ovaj 26-godišnji ofanzivac je odlučio da se odrekne premije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Istakao je kako mu je najveća premija dres reprezentacije Srbije.

"Odričem se premije jer od igranja za reprezentaciju i odlaska na Svetsko prvenstvo veće premije nema. Za mene je to jedina istinska premija", rekao je Ljajić za Sportski žurnal.

Također, iako je imao ranije velikih problema zbog činjenice da ne pjeva himnu Srbije, Ljajić ističe da je čast nositi dres Orlova.

"Igranje u reprezentaciji je nešto drugo, nešto posebno. Čast je igranje za reprezentaciju i nema ljepšeg osećaja nego biti u njoj, davati maksimum, pobjeđivati i napraviti ono što smo mi, plasman na Mundijal", istakao je Ljajić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za reprezentaciju Srbije Ljajić je odigrao 23 utakmice i postigao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi