"Wenger je dao obećanje da ću dobiti svoju šansu"

Treći golman Arsenala

"Wenger je dao obećanje da ću dobiti svoju šansu"

Treći golman Arsenala Emiliano Martinez je na Emirates stigao još 2010. godine kao tinejdžer, ali još uvijek nije dočekao svoju pravu priliku.

Martinez je išao na brojne posudbe i to u Oxford, Sheffield Wednesday, Rotherham i Wolverhampton, ali bi se uvijek vraćao u Arsenal gdje je redovno bio u drugom, pa i trećem planu.

Ipak, Martinez vjeruje da će dočekati svoju priliku u Arsenalu, a javnost je podsjetio i na obećanje koje mu je dao Arsene Wenger.

"Imao sam mnogo ponuda za nastavak karijere, pretežno iz Championshipa i drugih zemalja, ali ostao sam ovdje jer mi je Wenger obećao dati šansu. Kada sam u januaru trebao da odem, rekao mi je da vjeruje u mene i da želi da ostanem, što sam na kraju i učinio", započeo je Martinez, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da će to vrijeme doći i da ću dočekati da stanem među stative. Ovdje sam došao kada sam imao 16 godina i mnogo sam naučio, ali volio bih kada bih više branio".

Emiliano Martinez je treća opcija nakon Petra Cecha i Davida Ospine, a ove sezone je sakupio četiri nastupa od čega jedan u Premier ligi i tri u EFL Kupu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi