"Wenger može dovesti bilo kojeg igrača na svijetu"
Foto: EPA

Direktor Arsenala tvrdi

"Wenger može dovesti bilo kojeg igrača na svijetu"

Midhat Šljivak

Menadžer Arsenala Arsene Wenger ima nevjerovatnih 280 miliona eura na raspolaganju za transfere ovog ljeta.

Ovu vijest je engleskim medijima potvrdio klupski direktor Lord Harris, koji je istakao kako Wenger ima novca za transfere i to toliko da može kupiti nedodirljive Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

"Imali smo problema kada smo s Highburyja selili na Emirates, ali sada je situacija mnogo bolja. Možemo kupiti bilo kojeg igrača, osim onih koje klubovi ni za kakvu cijenu ne žele prodati. Na transfer računu imamo oko 200 miliona funti (280 miliona eura), ali Wenger ne želi kupovati igrače koji nisu svjetska klasa. Nema ih puno", istakao je Harris.

Priznao je Harris kako je glavna želja Topnika klasični napadač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imamo listu igrača koje Arsene želi. Na listi je napadač, ali neću vam reći ko je. Mislim da bismo mogli uskoro poslati ponudu, koja bi oborila klupski rekord kada su transferi u pitanju. Osim Messija i Ronalda, sve ostale igrače može dovesti. Mislim da ćemo uskoro oboriti klupski rekord da dovedemo čovjeka kojeg želi", istakao je Harris.

Arsenal želi u novoj sezoni doći do titule prvaka Premiershipa, prvu nakon 2004. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.