"Wenger se trenerskim umijećem ne bi izvukao ni iz vrećice"

Tako smatra legenda Arsenala

"Wenger se trenerskim umijećem ne bi izvukao ni iz vrećice"

U trenersko umijeće Arsena Wengera mnogi već odavno sumnjaju.

Arsenal ove sezone igra veoma slabo i po prvi put nakon dugo vremena bi mogao ostati bez Lige šampiona naredne sezone.

Jedan od onih koji je osuo žestoku paljbu prema francuskom stručnjaku je bivši fudbaler ovog kluba Tony Adams. On je poručio da Wengeru trenerski posao nije jača strana.

"Arsenu se vjerovatno neće dopasti ako kažem da primamo grozne golove i da ću ja uzeti zadnju liniju i izorganizovati ih. To je zato što Arsene nije trener i to je drugi razlog zašto vjerujem da me uopšte nije htio. Jednom sam izjavio da njemu trenerski posao nije jača strana. U prvoj verziji knjige napisao sam da se on svojim trenerskim umijećem ne bi mogao izvući iz plastične vrećice. Zbog svega toga nisam dobio šansu iskazati svoj puni potencijal dok je Arsene bio u klubu", rekao je Adams.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Adams je u Arsenalu proveo čitavu karijeru, odnosno čak 19 godina. Odigrao je preko 500 mečeva za Topnike, a za reprezentaciju je igrao 66 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi