Wenger: Otkrit ću svoju budućnost nakon finala
Foto: EPA

Francuz o nastavku karijere nakon finala FA Kupa

Wenger: Otkrit ću svoju budućnost nakon finala

Dugogodišnjem treneru Arsenala Arsenu Wengeru ostala su još dva meča na klupi londonske ekipe prije nego što mu istekne sadašnji ugovor sa klubom, ali on još, za javnost, nije otkrio da li će potpisati novi ugovor sa Arsenalom.

Wenger se bliži 21. godini na klupi Arsenala, ali se 67-godišnji stručnjak nalazi u veoma teškoj situaciji, a još mu predstoji borba za poziciju u Premier ligi koja bi Arsenal odvela u Ligu prvaka.

Arsenalu je potrebna pobjeda nad Evertonom u narednoj utakmici, ali i kisk Liverpoola ili Manchester Cityja kako bi ekipa sa Emiratesa i naredne sezone izborila nastup u najelitnijem klupskom takmičenju. Pred Wengerovom ekipom je i finale FA Kupa protiv Chelseaja, a Francuz koji je izbjegavao govoriti o svojoj budućnosti je, sada, rekao kako će o svojoj odluci obavijestiti javnost nakon ove utakmice, kada bi trebao imati sastanak sa čelnicima kluba.

"Mislim da će to biti nakon finala", odgovorio je Wenger na pitanje novinara, o tome kada misli saopštiti svoju odluku, a potom se okrenuo predstojećeoj utakmici protiv Evertona:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ono što je najvažnije za mene jeste da dobro odradimo posao i dobro završimo sezonu."

Finale FA Kupa između Arsenala i Chelseaja će se odigrati na Wembleyju 27. maja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi