"Žalosno je da igrači u ovoj ligi nisu nikako zaštićeni"

Fudbaler Orašja Matijas Pejić

"Žalosno je da igrači u ovoj ligi nisu nikako zaštićeni"

Samir Mlaćo

Nakon što su se jučerašnjim porazom na Piroti od Travnika (3:1) oprostili od takmičenja u Kupu naše zemlje, nogometaši Orašja okrenuli su se duelu sa Zvijezdom iz Gradačca, koji je i derbi 13. kola Prve lige Federacije.

Svoje mjesto u početnoj postavi Labudova sa Save zauzet će Matijas Pejić koji je u Orašje stigao upravo iz Zvijezde sa kojom u prošloj sezoni nije uspio izboriti plasman u Premijer ligu.

"U subotu nam slijedi derbi sa Zvijezdom koji je uvijek napet i neizvjestan. U tom susretu kao i svakom drugom idemo na pobjedu i dat ćemo sve od sebe da mi budemo koja će imati razloga za slavlje poslije utakmice. Morat ćemo dati svoj maksimum da slavimo u ovoj utakmici jer smo svjesni da je i Zvijezda kvalitetna ekipa koja ima dosta dobrih indvidualaca. Mi želimo vratiti na prvo mjesto i dat ćemo sve od sebe da nakon subote i budemo tamo", kazao je Pejić za SportSport.ba.

Našem sagovorniku ovih dana posebno su zasmetali brojni otkazi igračima iz klubova Prve lige Federacije, kojima je dokazano da isti nisu nimalo zaštićeni.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Žalosno je što igrači u ovoj ligi nisu nikako zaštićeni i u svakom trenutku svaki od nas može biti izbačen na ulicu, a sve to zbog  jednog - dva loša rezultata. Mislim da bi se savez trebao pobrinuti  da igrači budu zaštićeniji i u ovoj ligi jer većina igrača od ovog novca, koji uopće nije velik, izdržava svoje obitelji", dodao je 28-godišnji defanzivac koji je u našoj zemlji nosio i dres Veleža te tuzlanske Slobode. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije