"Zasluženo smo došli do boda"

Kapiten Srbije

"Zasluženo smo došli do boda"

Branislav Ivanović smatra da je njegov tim zasluženo osvojio bod u Kardifu u četvrtom kolu kvalifikacija za SP.

Vels je preko Balea poveo u 30. minutu, da bi Aleksandar Mitrović u samoj završnici susreta pogodio mrežu domaćina i tako donio 'Orlovima' zlata vrijedan bod.

"Igrali smo dobro tokom većeg dijela meča i zasluženo smo došli do boda. Kontrolisali smo utakmicu i zato ostaje žal i mišljenje da smo mogli više", rekao je kapiten Srbije, koji je potom pohvalio igru svojih saigrača, posebno Mitrovića i Tadića.

"Mislim da Mitar igra fenomenalno, da je sazreo kao osoba i kao fudbaler. Tadić je odigrao isto fenomenalno, sa ovom povredom. Nevjerovatno je kako je uspio da ostane na terenu, a još i da odigra dobro. Bitno je za ekipu da ti navalni igrači imaju veliko samopouzdanje, da žele, da imaju ideju i to sve daje veliki rezultat", izjavio je Mitrović.

Nakon četiri odigrana kola, 'Orlovi' zauzimaju drugu poziciju u grupi D sa osam bodova, dok je Vels treći sa dva boda manje. Na čelu tabele je Irska, koja trenutno ima 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi