"Želim igrati što bolje, kako bih se otisnuo u inostranstvo"

Nikola Maraš za SportSport.ba

"Želim igrati što bolje, kako bih se otisnuo u inostranstvo"

D. Vejo

Izaći oči u oči i na megdan fudbalerima Crvene zvezde i Partizana, san je svakog dječaka koji svoje prve fudbalske korake počinje upravo u Superligi Srbije. Biti štoper, gladijatorska pozicija u timu gdje se vječito vodi lavovska borba sa rivalima. Od tragičara ukoliko po koja lopta slučajno prođe, do heroja kada je u pitanju igra u napadu. Sav taj bedem, dobro poznaje i Nikola Maraš, član FK Rad iz Beograd. Odluka da se bavi ovim sportom, datira još od malih nogu.

"Ljubav prema fudbalu pojavila se dok sam još dječak bio. Bilo mi je svejedno da li je trava, asfalt ili nešto drugo, bitno je bilo da je lopta tu. Pretežno sam igrao isrped zgrade u kojoj živim. Na inicijativu moje tetke koja me je i odvela na prvi trening, otišao sam sa svojih šest godina i od tada je sve počelo a traje i dan danas", rekao je za SportSport.ba član Građevinara Nikola Maraš.

Zgradu i pucanje patika na što po nekad vrelom a nekad hladnom asfaltu, mijenja travom i kopačkama. Mukotrpan rad, trud, zalaganje i odricanje gradilo je karakter ovog mladog talenta, koji je danas izrastao u stamenog fudbalera i štopera.

"Mnogo odricanja je prisutno u ovom sportu. Da bi se profesionlano bavili fudbalom, morate mnogo da date. Tu je mnogo propuštenih rodjendana, ljetovanja, izlazaka, ali sve će se to jednom isplatiti. Teško je u današnje vrijeme raditi što voliš a za to biti plaćen", dodaje 20-godišnjak.

Korak po korak, došao je do trenutka kada je ukrstio koplja protiv Crvene zvezde i Partizana, kao i protiv mnogih reprezntacija u dresu Srbije.

"Mnogo takvih utakmica je iza mene. Pobjeđivao sam, gubio, igrao neriješeno ali nemam pritisak igrati takve mečeve. Naprotiv, ti rivali se čekaju danima, jer upravo protiv njih, ja kao igrač uvijek mogu da dam svoj maksimum i pokažem šta znam", ističe on.

Prvenstvo počinje ovog vikenda. Ciljevi kako FK Rad, tako i mladog talenta su jasni.

"Želimo ostvariti što bolje rezultate u nastavku šampionata kako bi što ekspresnije izašli iz opasne zone, za šta smatram da možemo jer imamo ekipu za to. Stigla su i nova pojačanja za koja smatram da će se pokazati da su prava. Moj lični cilj je da igram što bolje kako bih se otisnuo u inostranstvo", zaključio je Maraš.

Primarni zadatak je jasan. Ka ostvarenju istog, tim sa Banjice kreće već u subotu od 14 sati, gdje im na stadion Kralj Petar Prvi stiže uvijek neugodni, Novi Pazar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi