"Zločin neće proći nekažnjeno!"

Navijači Fenerbahçea prijete Rusima:

"Zločin neće proći nekažnjeno!"

Devetorostruki nogometni prvak Rusije, moskovski Spartak, optužio je navijače Fenerbahçea, protivnika u play-off utakmici za Ligu prvaka, za hakovanje klupske stranice i prijetnje nasiljem.

U prvoj utakmici posljednjeg pretkola Lige prvaka Dinamo je u Moskvi slavio protiv Fenerbahçea sa 2:1, a navijači domaćeg sastava su se za vrijeme utakmice zamjerili gostujućim kada su spalili portret prvog predsjednika moderne Turske - Mustafe Kemala Atatürka.

 

"Otac svih Turaka", kako ga nazivaju diljem Turske, ima status nacionalnog simbola, a njegovi portreti i slike vise na zidovima velike većine domaćinstava i državnih ustanova u cijeloj državi.

 

Službene novine ruske vlade objavile su tekst u kojem optužuju navijače Fenerbahçea da su u noći s utorka na srijedu provalili na internetsku stranicu moskovskog kluba i ostavili poruku: "Nećemo dopustiti da zločin prođe nekažnjeno!".

 

Spartak iduće srijede gostuje u Istanubulu, a navijačima Spartaka savjetovano je da ne putuju u Tursku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Pobjednik ovog susreta izborit će nastup u skupini najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u Europi - Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.