Radamel Falcao neće završiti karijeru, dogovorio je "egzotičan" transfer
FOTO: EPA

Napušta Španiju

Radamel Falcao neće završiti karijeru, dogovorio je "egzotičan" transfer

Haris Zilić

Iskusni Kolumbijac Radamel Falcao (37) neće završiti još uvijek karijeru jer se odlučio i na jedan egzotičan potez na svom fudbalskom putu.

Falcao je trenutno član Rayo Vallecana, a ugovor sa španskim klubom ima do ljeta 2023. godine.

Prema podacima transfermartka Falcao je od ljeta dogovorio saradnju sa malezijskim Johorom.

Opis nije dostupan.

Falcao će potpisati ugovor na jednu godinu sa mogućnosit produženja na još jednu. Vjerovatno će sada već legendarni Kolumbijac karijeru završiti u dalekoj Maleziji i ligi koju vjerovatno rijetki prate.

Inače, Johor je član malezijske Premier lige, a od 2014. godine su nedodirljivi u prvenstvu jer su čak devet puta u nizu bili prvaci države. Pored navedenog imaju i tri trofeja u Kupu Malezije.

Oglasi

U klubu žele iskorak i u azijskoj ligi prvaka i smatraju da će dovođenje Falcaa dosta pomoći u ostvarenju narednih ciljeva.

Pored toga dolazak kolumbijskog fudbalera će malo i popraviti popularnost Premier lige Malezije.

Radamel Falcao je karijeru počeo u argentinskom River Plateu iz kojeg je 2009. godine stigao u Porto gdje je i privukao pažnju na sebe sjajnim igrama.

Nakon Porta nosio je dres Atletico Madrida, Monaca, Manchester Uniteda, Chelseaja, Galatasaraya i pomenutog Rayo Vallecana.

U karijeri je skupio i 105 nastupa za reprezentaciju Kolumbije i postigao 36 golova.

U dosadašnjoj karijeri Falcao je osvojio ukupno 12 trofeja na klupskom nivou, a dva puta je bio i najbolji strijelac Evropa lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi