Falcao zove veliku zvijezdu Intera da dođe u januaru u Rayo Vallecano

Žele Čileanca

Falcao zove veliku zvijezdu Intera da dođe u januaru u Rayo Vallecano

E. Čaušević

Rayo Vallecano je nedavno doveo Radamela Falcaa što se pokazalo kao fantastičan potez madridskog kluba.

Iskusni Falcao je ostao bez kluba nakon isteka saradnje sa Galatasarayjem, te je odlučio da se vrati u Španiju. Kolumbijac je iznenadio sve odlukom da potpiše za Rayo gdje je već na početku sezone pokazao da će biti veliko pojačanje.

Rayo želi da zadrži status člana La Lige i cilj im je da se ove sezone čak pokušaju boriti za mjesto koje vodi u Evropu.

Da u Rayo Vallecanu imaju ozbiljne planove ove sezone pokazuje i činjenica da će u zimskom prelaznom roku pokušati dovesti još nekoliko zvučnih pojačanja, a o jednom se već uveliko govori.

Naime, italijanski mediji su objavili da Rayo želi Alexisa Sancheza koji će prema svemu sudeći napustiti Inter ove zime. Čileanac nije zadovoljan statusom u Interu i činjenicom da se ne može izboriti za minutažu pored Džeke, Lautara i Corree.

La Gazzetta dello Sport je objavila da je Rayo pokazao veliki interes da dovede Alexisa što bi zaista bio fantastičan transfer za klub iz Madrida.

Alexis bi se tako vratio u Španiju gdje je svojevremeno igrao za Barcelonu, ali u tom slučaju morao bi pristati na znatno smanjenje plate. On trenutno po sezoni zarađuje devet miliona eura, a Rayo ne može ni približno toliko da mu ponudi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U madridskom klubu se nadaju da će Alexis pristati na smanjenje plate i navodno su preko Falcaa već kontaktirali Čileanca kako bi provjerili da li bi on htio nastaviti karijeru u ovom timu.

Pored Raylo Vallecana iskusni napadač se povezuje sa Sevillom i Marseilleom i jasno je da mu neće biti problem pronaći novi klub.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije