Nesta se čudio što igra Krunić, kad je počela utakmica "posuo se pepelom"

Milan pobijedio Salzburg

Nesta se čudio što igra Krunić, kad je počela utakmica "posuo se pepelom"

Admin Čaušević

Bh. derbi u Ligi prvaka igrali su Rade Krunić i Amar Dedić. U direktnom duelu za drugo mjesto Milan je sa visokih 4:0 pobijedio RB Salzburg i prošao dalje. 

Krunić i Dedić su bili starteri, a mnogo više razloga za radost na kraju je imao veznjak jer je osim pobjede svog tima postigao i gol.

Odluka Stefana Piolija da kao startera na teren pošalje Krunića iznenadila je mnoge, posebno je iznenađen bio i Alessandro Nesta, legendarni štoper Milana.

"Ja bih radije stavio Brahima Diaza, ima te karakteristike da trzne ekipu što vas može učiniti komfornijim. On mi se više sviđa od Krunića, ali je Piolijev izbor logičan jer će se puno trčati na centru terena", rekao je Nesta uoči utakmice.

Kada je počeo susret Krunić je bio zaista odličan te je još jednom pokazao da je taktički itekako disciplinovan igrač. Kao šlag na tortu stigao je i prvi gol u Ligi prvaka na San Siru.

"Meni se nije teško sjetiti golova jer ih nema puno. Jedinstvena je emocija postići gola ispred naših navijača u Ligi prvaka. Sada ću igrati sa više vjere u sebe", kazao je Krunić nakon meča.

Oglasi

"Kada sam došao u Milan nismo ni igrali Ligu prvaka, trebali smo vratiti povjerenje navijača i na kraju smo uspjeli. Proći grupu je bio jedan od naših ciljeva i sada ne trebamo sebi postavljati granice", dodao je bh. reprezentativac.

Brahim kojeg je Nesta vidio kao startera na kraju nije ni zaigrao, a interesantno da je Krunić gol posvetio upravo španskom veznjaku.

"Gol je posvećen Brahimu. Jednom kad je dao gol trebao mi ga je posvetiti, ali je zbog emocija zaboravio, dok ja nisam", kroz smijeh je dodao naš fudbaler.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Krunić je nastupio na pet mečeva grupne faze Lige prvaka i dao je značajan doprinos prolasku dalje svog tima u grupi u kojoj su se osim Salzburga još nalazili Dinamo i Chelsea.

Inače, Milan se poslije devet godina po prvi put plasirao u osminu finala Lige prvaka, a mogući protivnici Rossonera su Bayern, Real, Manchester City, Benfica, Porto i Tottenham.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti