Rade Krunić na meti nekoliko italijanskih klubova

Očekuje se da će ovog ljeta napustiti Empoli

Rade Krunić na meti nekoliko italijanskih klubova

Nakon veoma loše protekle sezone Empoli je u Seriji A završio na 18. mjestu, te je preselio u niži rang italijanskog fudbala. Zbog ove činjenice se očekuje da će veliki broj fudbalera ovog ljeta napustiti Empoli.

Italijanski mediji pišu da je jedan od fudbalera koji je na izlaznim vratima Empolija i bh. reprezentativac Rade Krunić.

Naime, uprkos lošoj sezoni Empolija, Krunić je pružao dosta dobre partije u dresu ove ekipe, pa se zbog toga pojavilo nekoliko klubova, mahom italijanskih, zainteresovanih za njegove usluge. Pretpostavlja se da bi dva kluba iz Veorone, Chievo, te novi prvoligaš Hellas, mogla uskoro poslati zvanične ponude za Radeta Krunića. 

Italijanski mediji špekulišu i da bi novi trener Sassuola, Cristian Bucchi, bh. reprezentativca volio vidjeti u svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ugovor Radete Krunića sa Empolijem ističe 2018. godine, a cijena za koju bi u ovom klubu bili voljni prodati reprezentativca Bosne i Hercegovine još nije poznata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije