Rade Krunić upitan za duel sa Slovačkom?

Novi problemi

Rade Krunić upitan za duel sa Slovačkom? · Saznajemo

O. Lekić

U 20:45 sati na stadionu u Bratislavi nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Slovačke igra meč 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na debiju Faruak Hadžibegića u Zenici u četvrtak smo deklasirali Islanđane sa 3:0 i sa puno optimizma su Zmajevi otputovali u Bratislavu, ali selektor sa pomoćnicima ima problema sa sastavljanjem prvih 11.

Edin Džeko nije potpuno spreman i po svemu sudeći će biti na klupi iako je sinoć trenirao, a poznato je da je i Sead Kolašinac otpao jer se ranije povrijedio na utakmici Marseillea, dok od ranije nema ni Miralema Pjanića, a ni Muhameda Bešića.

Sada dolazi još jedna loša vijest, a tiče se Radeta Krunića, koji je obilježio duel sa Islandom postigavši dva gola u prvih 45 minuta.

Veznjak slavnog Milana je upitan za ovaj duel, saznaje SportSport.ba. Bio je na pregledu i čekaju s rezultati, ali postoji opravdan strah da će otpasti iz prve postave zbog bola koji je osjetio u mišiću.

Sinoć je nakon zadnjeg treninga osjetio bol, a kako je spisak već predan, ne postoji mogućnost izmjene i Krunić će onda kao povrijeđen ostati na klupi za rezerve.

Oglasi

Krunić je odigrao kompletnu utakmicu protiv Islanda u četvrtak i već smo kazali da je bio jedan od ključnih u našoj igri, pa bi njegov večerašnji izostanak bio ozbiljan udarac.

U slučaju da se crne prognoze obistine, selektor će morati da pronađe alternativu u veznom redu, a svoju šansu čekaju Sanjin Prcić, Amer Gojak, Gojko Cimirot...

Odigrali smo momačku utakmicu, idemo sada pobijediti Slovačku kojoj je pao moral

"Sigurno da su nam ta tri boda bila najbitrnija i naravno da su nam falili naši standardni reprezentativci koji u većini slučajeva igraju u prvih 11. Odigrali smo jednu momačku utakmicu. Ovo je prva utakmica, bilo je bitno da pobijedimo i naravno da ciljamo na najviši plasman u grupi", rekao je Krunić nakon utakmice, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Svi koji smo igrali možemo biti prvo ime utakmice jer smo borbenošću to i zaslužili, ali ekipa je doprinijela tome i svi zajedno smo uspjeli da pobijedimo".

"Za nas je pozitivan taj rezultat Slovačke i Luksemburga. Vjerovatno je Slovacima moral sada pao, ali protiv nas će ići na sve ili ništa, no ako budemo kao danas, ne trebamo da se brinemo", dodao je veznjak Milana.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kakva je to prevara? Kako se može povrijediti na laganom treningu između dvije utakmice?
2 1
Adrian
Dobar je Rade.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi