Rade Krunić pred potpisom za Torino
Šest miliona eura i fudbaler idu Empoliju (Foto: EPA)

Bh. fudbaler mijenja tim

Rade Krunić pred potpisom za Torino

Midhat Šljivak

Povremeni reprezentativac BiH Rade Krunić napustiće Empoli i karijeru će nastaviti u redovima sedmostrukog prvaka Italije ekipe Torina.

Kako novodi Tuttosport, transfer 24-godišnjeg bh. veznjaka iz Empolija u Torino je praktički gotova stvar i sada se čeka konačna finalizacija dogovora.

Empoli je prihvatio ponudu od šest miliona eura, a uz novac će put ovog kluba i veznjak iz Gane Afriyie Acquah. Transfer će biti gotov čim ovaj fudbaler dogovori uslove ugovora sa Empolijem.

Sve bi trebalo biti gotovo jako brzo. Krunić će postati novi član italijanskog tima, nekada velikana koji ima čak sedam titula prvaka Italije.

Krunić će tako nakon tri godine napustiti Emopoli. U dresu ove ekipe je igrao zaista sjajno i to mu je na kraju donijelo ovaj sjajni transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Empolija bh. fudbaler je u veoma interesantnoj karijeri nastupao još za Borac Čačak, Veronu, Donji Srem i Sutjesku iz Foče, gdje je počeo karijeru.

Za reprezentaciju BiH Krunić je odigrao tri utakmice i nije se upisivao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi