Radi se punom parom, ali Wembley i sat vremena pred utakmicu djeluje loše
(Foto: EPA) Teren stadiona u Lonodnu je jučer "preoran", a radnici su dali sve od sebe da ga dovedu barem u pristojno stanje za večerašnji duel.

Teren i dalje u lošem stanju

Radi se punom parom, ali Wembley i sat vremena pred utakmicu djeluje loše

Wembley će večeras od 21:00 sati biti poprište odmjeravanja snaga domaćeg Tottenhama i Manchester Cityja u derbiju 10. kola engleske Premier lige.

Ipak, fudbaleri dvije ekipe će istrčati na teren kakav nismo navikli gledati u Engleskoj.

Naime, jučer je Wembley ugostio NFL duel Jacksonville Jaguarsa i Phliadelphia Eaglesa, a američki fudbaleri su bukvalno "preorali" travnjak.

Iako on više nije u tako užasnom stanju kao poslije pomenute utakmice američkog fudbala, travnjak Wembleyja i dalje izgleda dosta loše, a do početka meča je ostalo jako malo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na terenu je još uvijek vidljiv NFL logo, a britanski mediji smatraju da će neravan teren posebno puno problema donijeti Manchester Cityju, koji preferira igru sa puno pasova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi