"Radije bih umro nego to nekome rekao"

Di Francesco demantovao Costu

"Radije bih umro nego to nekome rekao"

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa prošlog vikenda na domaćem terenu savladali su Sassuolo sa 2:1, ali je meč obilježio incident između Douglasa Coste i Federica Di Francesca.

Costa i Di Francesco su došli u sukob u samoj završnici meča, a ishod svega bio je crveni karton za igrača Juventusa. Brazilac je prvo glavom udario igrača Sassuola, a zatim ga je pljunuo što je šokiralo sve one koji su pratili ovaj meč.

Nakon utakmice Costa se izvinio navijačima Juventusa zbog svojih poteza, ali za njega nije bilo milosti jer je suspendovan na čak četiri utakmice. Brazilac je izjavio da je to uradio jer ga je Di Francesco rasistički vrijeđao, no igrač Sassuola je demantovao ove navode.

"Na društvenim mrežama su me skoro svi napali. Razočaran sam i želim da svi znaju istinu i kažem da nisam vrijeđao rasistički Costu. Normalno je da bude nekih prljavih riječi na terenu, ali na rasističkoj osnovi nikada. Radije bih umro nego nekoga vrijeđao na taj način. O tome više ne želim nikada govoriti u svom životu", poručio je Di Francesco.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
costa nije rekao da je d. francesco ga vrijedjao na rasistickoj osnovi, nego je izjavio kako niko nece znati sta mu je ovaj rekao...
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi