Sassuolo se oporavio od Juventusa, Empoli pao na Mapeiju

Serija A, 5. kolo

Sassuolo se oporavio od Juventusa, Empoli pao na Mapeiju

Sassuolo je odlično otvorio sezonu, ali je u prošlom kolu ipak upisao poraz na gostovanju kod moćnog Juventusa. Ipak, Sassuolo se ekspresno oporavio od ovog poraza pošto je večeras na svom stadionu Mapei sa 3:1 savladao Empoli.

Nije dobro počelo za Sassulo pošto je Empoli poveo već nakon 20 sekundi. Lopta je sretno došla do Caputa koji u trku pogađa mrežu domaćina za vodstvo Empolija od 0:1.

Sassuolo međutim dosta brzo stiže do poravnanja. Igrala se 13. minuta kada je Kevin Prince Boateng savladao golmana Empolija nakon asistencije Di Francesca za 1:1.

U prvom dijelu smo gledali zaista odličan fudbal, viđen je veliki broj prilika. Sassuolo je išao po drugi gol dok je Empoli bio izuzetno opasan iz kontri, ipak na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

I drugo poluvrijeme je donijelo veliki broj uzbuđenja, a Sassuolo je do preokreta stigao u 57. minuti. Di Francesco je ubacio iz kornera, a loptu u gol pospremio Ferrari koji se nalazio na prvoj stativi.

Bio je Empoli i dalje opasan, ali u 70. minuti fudbaler gostiju Zajc dobija drugi žuti karton zbog simuliranja i ostavlja svoju ekipu na cjedilu.

U 85. minuti je svoju sjajnu partiju krunisao dvostruki asistent na ovom meču Di Francesco i to tako što je majstorski petom proslijedio loptu u gol Empolija za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba dodati da je naš Rade Krunić odigrao svih 90 minuta za Empoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi