U NFSBiH poručili

“Radili smo zakonito, vjerujemo u pravnu državu”

E. Škorić

U hotelu Evropa održana je konferencija za novinare, a čelni ljudi NFSBiH govorili su o aktuelnoj situaciji u krovnoj kući našeg nogometa.

Press konferenciji prisustvovao je kompletan Izvršni odbor našeg Nogometnog saveza, a prethodno je održana vanredna sjednica.

Predsjednik NFSBiH Elvedin Begić prvi se obratio novinarima.

“Imali smo sjednicu Izvršnog odbora. Nije to baš bila vanredna, već redovna sjednica. Usvojili smo jedno zajedničko saopštenje. Sjednici je prisustvovao i Thierry Favre, šef Odjela UEFA-e za razvoj nacionalnih ascoijacija”, kazao je Begić, pa je onda riječ dobio generalni sekretar Jasmin Baković.

“Izvršni odbor je pokazao puno jedinstvo, stabilnost i čvrstinu u kontekstu na pojedine medijske natpise, odnosno priloge. Izvršni odbor je konstatovao da posluje zakonito, transparentno i da je sve odluke i zaključke donosio u skladu sa nadležnim administracijama. Nadležni organi su, istina, uputili nekoliko zahtjeva za dokumentaciju, ali nije bilo nikakvih upada, pogotovo onakvih kakvi su predstavljani u pojedinim medijima", istakao je Baković, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nikakvog nasilnog oduzimanja dokumentacije nije bilo. Istražni organi su imali zahtjeve i naloge i dostavili smo im uredno sve što su od nas tražili. Vjerujemo u pravnu državu i da će se dokazati da je ovaj Izvršni odbor, kao i kompletan Savez radio zakonito i transparentno, u skladu sa domaćim zakonima i svime onim što FIFA i UEFA dozvoljavaju”.

“Možemo ovaj Savez voditi kako smo ga vodili i u protekle četiri godine”, istakao je još jednom predsjednik Begić, koji je istakao da je "šteta sigurno nanešena, ali UEFA i FIFA nam vjeruju, zajedno ćemo raditi kao i u proteklim godinama na raznim projektima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.