Strijelac gola za Borac protiv Mladosti

Radinović: Uz par pojačanja možemo ostati u ligi

Dino Kurbegović

Nogometaši Borca iz Banja Luke jučer su na stadionu u Doboju kod Kaknja zabilježili veliku pobjedu nad domaćom Mladosti. Velikan našeg nogometa ove sezone igra očajno, te se nalaze u zoni ispadanja.

Poraz u Kaknju sigurno bi ih gurnuo među putnike za niži rang, ali zahvaljujući golovima Radinovića i Marjanovića u finišu utakmice, ekipa iz Banja Luke osvojila je tri boda i ostala u borbi za opstanak zajedno sa ostalim ekipama.

Jedan od najboljih pojedinaca kluba iz Banja Luke u jučerašnjoj utakmici bio je 22-godišnji Uglješa Radinović, strijelac izjednačujućeg gola, koji je nakon utakmice kazao nešto više u razgovoru za SportSport.ba

"Velika zaista pobjeda, sa ova tri boda priključili smo se ekipama koje se bore da budu iznad te linije koja garantuje opstanak u ligi.  Veoma teška utakmica bila je za nas, dobar protivnik, na kraju smo se izvukli dali gol u posljednjoj minuti i osvojili veoma značajna tri boda. Nepisano pravilo u nogometu je kada se jedna ekipa ispromašuje, onda slijedi kazna, tako smo mi danas uradili i slavili veoma važnu pobjedu", ističe veznjak Borca.

Nada se da pored svih problema u i oko kluba Borac može ostati u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja se zaista nadam da možemo ostati u ligi, ima još 13 kola, sve je moguće u fudbalu, evo sad smo vezali dvije pobjede, te uz par pojačanja u zimskom prelaznom periodu vjerujem da možemo opstati u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Radinović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti