Nainggolan doživio najveću izdaju u životu: "Nestali su, ostavili su me..."

Otvorio dušu

Nainggolan doživio najveću izdaju u životu: "Nestali su, ostavili su me..."

A. Čaušević

Gdje god su igrali Edin Džeko i Miralem Pjanić su bili omiljeni u svlačionici kod saigrača te su stekli velika prijateljstva koja još uvijek traju. 

Džeko i Pjanić su jedno vrijeme bili saigrači u Romi. Tada je s njima svlačionicu dijelio i Radja Nainggolan. Oni su jedni drugim bili poput braće.

Bh. reprezentativci su na društvenim mrežama često Nainggolana oslovljavali sa brate, a belgijski veznjak im je najčešće uzvraćao istom mjerom.

Nainggolan je prije nekoliko dana postao igrač Antwerpa. Imao je veliku želju da se vrati u Cagliari, ali su mu u klubu iz Sardinije zabili mač u leđa.

"Izdali su me. Razočoran sam. Nisu pokazali dovoljno interesa. Dao sam se na raspolaganje, moj prioritet je bio Cagliari, uvijek sam mislio da se vratim."

Oglasi

"Pritiskao sam predsjednika i direktora, ali su u jednom trenutku nestali. Ostavili su me. Bilo mi je veoma loše. San mi je bio da završim karijeru u Cagliariju."

"Menadžer i ja smo ponavljali jedan drugom da ćemo završiti u Cagliariju, nadali smo se, bili smo ubijeđeni sve dok se pregovori misteriozno nisu prekinuli", završio je Radja.

Ovaj 33-godišnjak je punu igračku afirmaciju stekao u klubu sa Sardinije gdje je igrao od 2010. do 2014. godine kada odlazi u Romu za 18 miliona. U Cagliariju je bio i prošle sezone na posudbi iz Intera.

Inače, kakav odnos imaju Džeko i Nainggolan najbolje govori poruka Dijamanta od Belgijanca kada je odlazio u Inter prije tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Danas sam tužan i to zbog tebe Radja. Nisam želio da odeš. Nedostajat ćeš, volim te. Sretno, brate", na Instagramu je tada napisao Sarajlija.

Ovog ljeta Džeko je stigao u Inter, a Nainggolan je raskinuo ugovor s Nerazzurrima i otišao je u Antwerpen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi