Dudić novom izjavom 'zapalio' sve navijače Radničkog, euforija je već u Kragujevcu
Navijači Radničkog su ispunili stadion protiv Pazara, ovacije je dobio i Dudić FOOT: FK Radnički Kragujevac

Radnički će pred svojim navijačima tražiti put do finala

Dudić novom izjavom 'zapalio' sve navijače Radničkog, euforija je već u Kragujevcu

Samir Mlaćo

Radnički iz Kragujevca pišu historiju.

Naime, klub koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić izborio je sinoć play off i igrat će sa pete pozicije završnicu te pokušati izboriti Evropu.

Put u Evropu tražit će i kroz Kup Srbije, a danas je Radnički saznao rivala u polufinalu.

Naredne srijede u Kragujevac stiže Vojvodina i igra se samo jedan meč. Na Čika Dači će se tražiti karta više.

Dudić je nakon žrijeba kazao da su šanse 50-50, te istakao da očekuje ispunjen stadion i još veću posjetu nego protiv Novog Pazara kada je bilo prisutno oko osam hiljada navijača.

"Cilj je bio da izbjegnemo Zvezdu, nema ni sada prednosti, ali satisfakcija je da igramo kući. Protiv nas niko nije favorit, šanse su 50-50. Vrlo važno je da pokušamo izboriti polufinale, igrali smo kući sa Vojvodinom, još su bolji nego tada.

Oglasi

Zaredali su niz pobjeda, nema laganog posla, ali bolje je da oni dolaze ovdje, nego mi tamo".

Najavljuje se vatrena atmosfera.

"Očekujem ispunjen stadion, onoliko koliko može stati ljudi. Samo da bude prazna gostujuća tribina, ostalo ne vidim razlog da neko ne dođe na utakmicu".

Već u subotu Radnički igra prvenstveni meč sa Čukaričkim.

"Težak raspored, u 12 dana četiri utakmice. Imali smo sada u 15 dana pet utakmica. Idemo, guramo, izgurat ćemo do kraja, a hvala Bogu nemamo povrijeđenih igrača. Neka tako ostane, da sve igrače imamo na raspolaganju, a do nas je da damo svoj maksumum svaki put. Potrebna je i sreća, kao što smo je imali sinoć", dodao je Dudić.

Dudić je sa svojom pomoćnikom Adnanom Jahićem Radnički preuzeo na posljednjoj poziciji, a već odavno su hit sezone.

Sasvim realno je da će Kragujevčani igrati Evropu, čemu se niko nije mogao nadati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi