Kragujevac opet slavi Feđu Dudića: Nova velika pobjeda Radničkog u borbi za Evropu!
Foto: Arhiv

Na gostovanju kod Voždovca

Kragujevac opet slavi Feđu Dudića: Nova velika pobjeda Radničkog u borbi za Evropu!

Eldar Ganibegović, foto: S. Mlaćo

Bh. trener Feđa Dudić je Radnički preuzeo kada se tim borio za ostanak. Sada je na putu da se plasira u Evropu s njim, a večeras je ostvarena nova velika pobjeda.

U okviru 30. kola srbijanske Super lige, Radnički 1923 je slavio na gostovanju kod Voždovca rezultatom 2:1.

Igrala se 11. minuta kada je tim iz Kragujevca poveo. Na asistenciju Aleksića je pogodio Đurić.

Do izjednačenja Voždovac dolazi veoma brzo, u 18. minuti. Đurđević je bio strijelac poslije dodavanja Neškovića.

Prinudna izmjena kod domaćeg tima u 23. minuti kada je umjesto Pirgića na teren ušao Miletić i to je bilo to za izdvojiti iz prvog dijela.

Drugo poluvrijeme je donijelo odlučujući gol. Igrala se 71. minuta kada je Aleksić ponovo bio asistent, a pogodio je Vidosavljević.

Oglasi

Drama u nadoknadi. Teodorović je zatresao mrežu Radničkog, ali je bio za koji centimetar u ofsajdu što je utvrdio VAR i gol je nakon kraćeg čekanja poništen.

Radnički 1923 je na petoj poziciji koliko ima i četvrta Vojvodina te će s njom i Čukaričkim koji je šesti s 48 voditi bitku za četvrtu poziciju. Voždovac je 14. s 30 bodova.

Inače, kod Radničkod su danas svih 90 minuta igrali Šerbečić i Ćosić. Pecelj nije ulazio u igru.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je pobjedom protiv Novog Pazara Radnički po prvi put obezbijedio plasman u polufinale Kupa Srbije, nakon čega je usljiedilo veliko slavlje na stadionu Čika Dača u Kragujevcu.

Oglasi

Sutra u 12 sati je zakazan i žrijeb polufinala. Igra se na jednu utakmicu, a osim Radničkog tu su Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina. 

Feđa Dudić: Da napunimo stadion i u subotu

Nakon utakmice je za TV kamere Arene Sport izjavu dao Feđa Dudić. Nada se ponovo podršci na domaćem terenu:

"Moram da čestitam momcima na pobjedi. Imali smo sreću na kraju da nam je VAR donese. Ali smo je negdje i zaslužili. Peta utakmica u 15 dana. Koristimo 15-16 igrača. Voždovac danas 60-70 minuta odličan. Ljudi gube, a ne znaju ni kako. Za nas velika pobjeda, pozivam u subotu da ispunimo stadion i da ponovimo ono što je bilo s Novim Pazarom.

Naravno da smo zadovoljni. U drugoj polusezoni smo izgubili samo od Zvezde i Lučana. Imamo sada sedam kola, probat ćemo da sačuvamo to mjesto. Čukarički prva meč lopta. Voždovac je danas imao dan više za odmor. Velike čestitke momcima na pobjedi."

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 30. kolo:

Voždovac - Radnički 1923 1:2

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong ovo ne pase voji iz vojvodine,ako si brate gledo njihovu traktor tabelu!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi