Legendarni Piksi pohvalio Dudića i ekipu: Izuzetan trener, hit su i sviđa mi se njihov stil igre
Stojković tokom jučerašnje posjeti stadionu Čika Dača FOTO: FK Radnički Kragujevac

Pratio jučerašnji derbi u borbi za Evropu

Legendarni Piksi pohvalio Dudića i ekipu: Izuzetan trener, hit su i sviđa mi se njihov stil igre

Još jedan sjajan meč u borbi za Evropu u Super ligi Srbije odigrali su Radnički Kragujevac i Vojvodina.

Bilo je 0:0, te su oba tima ostala u borbi za Evropu. Prilika je bilo, a treneri su se na kraju složili da je remi realan rezultat.

Bh. trener Feđa Dudić na pragu je historijskog uspjeha, Radnički nikada u svojoj historiji nije igrao Evropu, a sada je itekako blizu.

Dudić je sa svojim pomoćnikom Adnanom Jahićem ekipu preuzeo na posljednjem mjestu i vrlo brzo napravio pravo čudo.

Jučerašnji meč pratio je u Kragujevcu i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Popularni Piksi dobio je i poklone od domaćina, a prokomentarisao je sam meč te iznio riječi hvale na račun Radničkog te samog Dudića.

"Meni je Radnički definitivno hit prvenstva. Klub ima organizaciju sa pravim ljudima na pravom mjestu. Odradili su dobar skauting sa igračima i izabrali izuzetnog trenera. Igrači su shvatili obaveze i ovo je rezultat. Sviđa mi se što igraju ofanzivno i gaje napadački fudbal koji ja privatno volim da gledam.

Oglasi

Mnogo mi je drago da su u vrhu srpskog fudbala kao neko ko nije bio projektovan za ove pozicije. Znači da je dobar rad došao na naplatu", rekao je Stojković nakon meča.

Наш клуб имао је ту част да угости селектора репрезентације Србије, Драгана Стојковића-Пиксија, који је у друштву свог...

Posted by FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica on Thursday, May 16, 2024

Pomno je pratio meč, a istakao i pravog dragulja kojeg u svojim redovima ima Dudić. Radi se o Milanu Aleksiću, nogometašu koji je rođen 2005. godine.

Aleksić je upisao svih 90 minuta u ovom važnom meču.

"Ima par interesantnih kandidata za reprezentaciju u oba tima. Aleksić ima samo 18 godina a vidio sam jedan prijem lopte kao Mesi. To je nešto što ne može svako. Fenomenalna kontrola lopte, pregled, pas… On je već u našim mlađim selekcijama i budućnost radi za njega. Pitanje je dana kada će debitovati za A tim. To je moja prognoza”.

Aleksić ima dugogodišnji ugovor sa Radničkim i nema sumnje da će u slučaju transfera odšteta biti milionska.

Što se tiče borbe za Evropu, Radnički je trenutno četvrtoplasirani te ima 60 bodova, Vojvodina je na 58, dok Čukarički ima 57.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U Evropu ide pet timova, a Dudićev tim već danas može da slavi ukoliko Partizan savlada Čukarički. Čukarički tako neće biti u prilici da prestigne Radnički jer Kragujevčani imaju i bolji međusobni duel u slučaju istog broja bodova. Četvrto mjesto donosi plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu, a peto u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U posljednjem kolu Radnički gostuje kod Partizana, dok Čukarički putuje na megdan Crvenoj zvezdi koja je već ranije osigurala novu titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti