Radnički Lukavac i Bosna Visoko se vraćaju u Prvu ligu

Druge lige

Radnički Lukavac i Bosna Visoko se vraćaju u Prvu ligu

E. Škorić

Već nam je poznato da su novi premijerligaši Radnik iz Bijeljine i Gradina iz Srebrenika, a upoznajte i koji klubovi slave plasman u viši rang.

Gradina iz Srebrenika u Premijer ligu ulazi mjesto tuzlanske Slobode, dok Kozaru iz Gradiške mijenja prvak iz RS, momčad Radnika iz Bijeljine. 

 

Kako sada stvari stoje, Prvu ligu FBiH napuštaju Orašje, FAMOS-Sašk Napredak te odranije već otpisani Omladinac Mionica te UNIS Vogošća. Poznati su, manje-više, klubovi koji će ih zamijeniti u prvoligaškom društvu.

 

Iz 2. lige grupa Centar u viši rang ulazi visočka Bosna, koja tri kola prije kraja ima 10 nedostižnih bodova više od TOŠK-a iz Tešnja. Povratak u Prvu ligu FBiH osigurao je i Radnički iz Lukavca, koji tri kola prije kraja ima čak 15 bodova više od Mladosti iz Puračića.

 

Jedino ostaje upitno ko će iz 2. lige Jug ući u Prvu ligu. Tri kola prije kraja, Troglav ima tri boda više od Brotnja. Troglav do kraja ima povoljniji raspored od Brotnja i samim tim je u boljoj poziciji te je izvjesno da će ova ekipa ostati na prvoj poziciji. 

 

U drugim ligama RS, Borac Šamac je zasad lider u zapadnoj regiji sa tri boda više od Jedinstva, dok na Istoku Mladost iz Velike Obarske ima devet bodova prednosti nad Ilićkom 01 (Brčko) nakon također 26 odigranih kola.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Ovi klubovi bi trebalo ući u ligu umjesto Proletera iz Teslića i Laktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.