Radnički osudio ponašanje kapitena tuzlanske Slobode
Foto: lukavac-x.ba

Saopštenje FK Radnički

Radnički osudio ponašanje kapitena tuzlanske Slobode

Z. Omerović

Upravni odbor FK Radnički Lukavac oglasio se saopštenjem za javnost, a u povodu devastiranja kupatila u gostujućoj svlačionici, koje je po dolasku na stadion Jošik počinio kapiten FK Sloboda Muhamed Omić.

Kako se navodi u saopštenju, Upravni odbor FK Radnički učinio je sve da se igrači i stručni štab FK Sloboda osjećaju što ugodnije tokom derbi susreta 19. kola Prve nogometne lige FBiH u kojem su u nedjelju u Lukavcu snage odmjerili FK Radnički i FK Sloboda (0-1).

Doček i prijem gostujućih igrača bili su na visokom nivou, te su stoga u UO FK Radnički iznenađeni ponašanjem kapitena FK Sloboda,

„Članovi upravnog odbora vidjeli su kapitena FK Sloboda Muhameda Omića kako uništava tuševe u kupatilu gostujuće svlačionice, što nas je neprijatno iznenadilo s obzirom na to da je ekipa iz Tuzle fer i korektno dočekana, a isto tako i ispraćena sa stadiona Jošik. Ovakvo ponašanje kapitena ekipe je za svaku osudu, jer upravo je Omić taj koji bi trebao da bude primjer svojim suigračima, ali i mlađim naraštajima“, navodi se u saopštenju UO FK Radnički Lukavac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Publika smještena na sjevernoj tribini stadiona Jošik je tokom proslave pobjede ekipe Slobode polomila i uništila ogradu na ovom dijelu tribine, ali u Upravnom odboru FK Radnički smatraju da loših namjera u ovom slučaju nije bilo.

„Vjerujemo da je zaštitna ograda popustila tokom proslave pobjede koju je sa fudbalerima Slobode proslavila publika iz Tuzle. Ne smatramo da je u ovom slučaju bilo loših namjera“, zaključuju u Upravnom odboru FK Radnički iz Lukavca.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije