Radnički s 4:3 savladao Iskru, slavio i Branitelj

Prva liga FBiH, 26. kolo

Radnički s 4:3 savladao Iskru, slavio i Branitelj

Edmir Škorić

Nogomtaši Radničkog savladali su Iskru u Lukavcu rezultatom 4:3 u 26. kolu Prve lige FBiH.

Tri kola prije kraja prvenstva, Radnički zaostaje vodećem Vitezu sedam bodova. Ako ništa, Lukavčani su barem odogodili slavlje Vitežana. 

Marsel Mace je već u trećoj minuti domaćinu donio vodstvo. U prvom dijelu još dva gola postigao je Radnički, a dvostruki strijelac bio je Šemsudin Džanić. Četvrti gol za domaće postigao je Eldin Trumić u 73. minuti.

Iako su na poluvremenu vodili 3:0, domaćini su morali strepiti. Gosti iz Bugojna su za svega pet minuta postigli tri pogotka. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U drugom današnjem susretu 26. kola, Branitelj je s 2:1 savladao Budućnost. Poveli su domaći autogolom Nermina Čolića u 62. minuti, Ante Pinjuh je u 83. minuti povisio na 2:0, ali je utješi gol za goste iz Banovića u sudijskom vremenu postigao rezervista Elvin Suljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.